Zeiss-Diascope-85

Deze Zeiss Diascope 85 hebben we hersteld, omdat door jarenlang intensief gebruik het zoommechanisme en het scherpstelsysteem vast was gaan lopen. Na het reinigen van de diverse delen en de scope te behandelen met de originele vetsoorten functioneert deze nu weer als nieuw.

 

Leica-Televid-77-telescoop

Deze Leica Televid 77 telescoop was na een val doormidden gebroken en waren de prisma's los gekomen. Wij hebben de prisma's weer uitgelijnd en vastgezet en de body weer met nieuwe bevestigingen vastgezet.

Zeiss-Dialyt-7x42

Door een val was van deze Zeiss Dialyt 7x42 de op en neer gaande brug ontzet en was de kijker scheel. Wij hebben de centrale as weer gericht en de prisma's gecentreerd en gejusteerd.

 

kriegsmarine-df-10x80

Deze Kriegsmarine D.F. 10x80 uit WO II staat ook op diverse vuurtorens op de Waddeneilanden waar wij onlangs diverse reparaties en onderhoud hebben uitgevoerd. Door een val waren de prisma's gespleten en was de kijker onbruikbaar. Wij hebben met een speciale lichtdoorlatende film de prisma's weer verlijmd en de kijker weer gejusteerd en verder alle mechanische delen weer gangbaar gemaakt.