Om het u en ons makkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen en daarbij behorende antwoorden. Wilt u meer weten en staat uw vraag hier niet bij, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat kost het om mijn verrekijker schoon te maken of te repareren?

Dit is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden, want dit hangt van het merk + type en een aantal andere factoren af. Is er b.v. een optisch of mechanisch probleem? Is de verrekijker erg vervuild en/of is er waterschade? Voor een exacte prijsopgave kunt u daarom het beste een foto meesturen van de totale kijker en eventueel van het mankement. Wij zullen dan ons best doen om u een exacte prijsopgave te verstrekken, waarbij het prettig is als u aangeeft wat de reparatie u maximaal waard is om niet onnodig onderzoekswerkzaamheden uit te moeten voeren. De prijsopgave is gratis en er worden geen onderzoekskosten in rekening gebracht.

Wat kost het om mijn kijker te justeren?

Ook dit is afhankelijk van het merk, type en een aantal factoren. Moet bijvoorbeeld bij waterproof de kijker weer gasgevuld worden? Om u een idee te geven: het centreren en justeren van een doorsnee porrokijker kost ca. € 45,- excl. 21% B.T.W.

Moet ik de kijker komen brengen of kan deze per post verstuurd worden?

Nadat we een afspraak hebben gemaakt kunt u de kijker persoonlijk langs komen brengen. De meeste kijkers worden echter per post opgestuurd. Doet u dit bij voorkeur aangetekend, want de kijker is dan te traceren. Vermeld altijd duidelijk het retouradres, maar ook uw telefoonnummer en e-mailadres.

Leveren jullie ook oogdopjes, oogrubbers en of andere verrekijkeraccessoires?

Voor dit soort zaken kunt u beter naar de originele dealer of fotozaak gaan waar de kijker destijds is aangeschaft, want wij hebben geen accessoires op voorraad.

Repareren jullie ook oude en antieke kijkers?

Ook uw oude of antieke kijker kunt u bij De Kijkerspecialist laten repareren.

Repareren jullie ook andere objecten behalve verrekijkers en telescopen?

De Kijkerspecialist beschikt over professionele apparatuur en jarenlange kennis op het gebied van optische objecten. Wij kunnen dus ook b.v. microscopen repareren, maar ook op Texel en Terschelling is onze expertise erbij gehaald om de optische elementen van de vuurtorens van deze eilanden na te lopen, schoon te maken en af te stellen.